30. mar, 2017

Tilbakblikk - Kort presentasjon av nye turer

Den 17. mars dro jeg hjem fra Tenerife. Denne ferien har vært noe annerledes enn mine tidligere opphold på Tenerife, idet jeg har hatt langt flere besøk. Besøk er hyggelig, og å gå på tur med følge gjør turene til en helt annen opplevelse enn når en går alene!

Nedsiden av å ha mange på besøk er at det gjerne blir til at en går på kjente stier og i et lavere tempo enn om en går alene. Resultatet er at det denne gangen har blitt mindre tid til utforskning av nye turmuligheter og at jeg ikke har hatt samme stigning i formen som under tidligere opphold.

Jeg er likevel fornøyd når det gjelder utforskning av nye turmuligheter. Runden Erjos - Cuevas Negras - tunnelen til barranco de los Concinos med "dødstunnelen" - stien tilbake til Erjos har jeg beskrevet tidligere. Nå har jeg fått bekreftet fra flere at det er en "Kjempetur!" Jeg tenker at denne turen i kombinasjon med "Månelandskapsturen" i Las Canadaskrateret vil gi et inntrykk av hvor store kontraster Tenerife har å by på. Barranco Juan Lopez har lenge stått på ønskelisten over turer jeg har villet gjennomføre. I 2016 gjorde jeg et første forsøk som strandet i et område med veltede, sammenfiltrede trær ispedd et forferdelig tornekratt helt i bunnen av barrancoen. Det verserer et par You Tube filmer som viser turen ned barranco Juan Lopez. En av dem viser en sti som går et stykke over bunnen på sydsiden. Denne har jeg nå lokalisert og fulgt ned til vel 200 meter over havet. Det er en ganske krevende sti som ikke er altfor godt merket. Jeg fulgte den ned til der hvor barranco el Retamar kommer innpå. Her er det veldig vilt og spektakulært! Det er neppe mer enn ca. en kilometer ned til sjøen derfra. Det skal utforskes til neste år.

I 2014 fant jeg helt tilfeldig det jeg nå kaller "Sendero del Cielo - himmelstien." Stien går opp på sydsiden av barranco Masca og begynner like i nærheten av åpningen på nedre tunnel. Den gangen utforsket jeg opp til ca. hundre meter over vannrenna før jeg ga meg. Stien er krevende, bratt og luftig. Jeg følte at det kunne vært hyggelig å hatt følge på turen. Nå ble Ingebjørg og Lars Tore ludvigsen og Tor Martin Klepaker med på videre utforsking av himmelstien. Vi kom et godt stykke videre forserte murer og steintrapper som Guanchene hadde bygget for hundrevis av år siden. Vi hadde kjøpt bilett til båten fra playa Masca så tiden gjorde at vi måtte gi oss. Til neste år regner jeg med at himmelstien er utforsket til topps.  Dette blir neppe en tur en tar med turister på!

Tidligere er også lokaliseringen og en liten utforskning av av "Mil ventanas" beskrevet. Denne tar jeg sikte på å utvikle til et ferdig turopplegg til neste år.

Jeg har tidligere  gjort et poeng av at mine turer kan gjennomføres i sin helhet til fots fra Los gigantes. Nå kan jeg også tilby turer i områder som krever buss eller taxi. Nye turer er:

- Fra cruz de Hilda til dyrkningsterasser på nordsiden av barranco Masca - retur

- Jungelturen. Erjos - Cuevas Negras - tunnel - barranco los Conchinos og dødstunnelen - rundtur tilbake til Erjos.

- Barranco Carrizales stien ned til sjøen og retur.

- Barranco Juan Lopez stien ned til sjøen og retur.

- Månelandskapet i las Canadaskrateret.

- Mil ventanas.

Del denne siden