22. jan, 2017

Oppsumering etter en uke.

Hei igjen! Her kommer ukerapport.

Ingen henvendelser foreløpig om turer. Det betyr ikke at jeg har ligget ved bassenget og pimpet paraplydrinker. Torsdag hadde jeg en rolig formiddag og gikk på tur først ved 14 tiden. Startet med klippestien og tok en sving utom røret. Ville sjekke om noen har erstattet den lille luken som gir adgang til røret i klippesiden. Luken ble ødelagt i 2015 og, konstaterte jeg, er ikke blitt reparert. Før hadde de personell som sjekket stier og områder som folk ferdes og tok seg av søppel og utbedret skader. Det skjer ikke mer. Det er på godt og vondt, fordi tunneler som  var stengt og hvor portene er brutt opp forblir åpne. På den annen side blir søppel liggende. Mange av de som ferdes langs stiene i Los Gigantes området og Tenofjellene har en helt annen kultur når det gjelder håndtering av søppel enn det jeg er vant til fra norske stier i skog og fjell. Brusbokser plastflasker, hermetikkbokser,  sigarettpakker ol. påtreffes altfor ofte. Jeg tenker at jeg bør ta med en plastpose i sekken og plukke søppel selv. Vi får se.

Fra røret gikk jeg tilbake og opp til klippestitunnelen, igjennom de 700 meterne og tok fatt på stien opp Barranco Mancha de los Dias. Nok en gang erfarte jeg hvor dårlig formen var. Jeg skulle bare ca 250 meter høyere til Tamaimotunnelen, det ble mange hvilepauser før jeg kunne lange ut gjennom den kilometerlange tunnelen over til Tamaimodalen. Rundt 3 timer tok hele turen. Pers er 1t 40 min, så jeg har et stykke igjen til toppform!

Fredag: Via casas de los Quermados til Santiago del Teide - retur. Det er en ganske brutal tur. Fra havnivå til 1100 moh. nesten uten hvileskjær. Fra den høyden er det til gjengjeld bare utforbakke hjem igjen. 21 km. Rundt 6 timer.

Lørdag: Samme tur som torsdag, denne gangen sammen med Øivind som var usikker på om han ville mestre klippestien. Det gjorde han med glans!

Søndag: Da kan jeg se tilbake på vel 70 km, og 22 timers gange. Nå venter jeg på min datter Charlotte som kommer ved 15 tiden. Hun er sprek som en gyngehest så jeg skal nok få kjørt meg på noen turer til uken også! 

Del denne siden