18. jan, 2017

Tekst

Heisan! Da har jeg vært i Los Gigantes i 3 dager. Gikk tur på mandag for å sjekke formen og danne grunnlaget for de neste dagers og ukers formoppbygging. Kom fra Svelviks fantastiske turterreng med mange 2 timers turer i desember og begynnelsen av januar. Jeg har gått alene og sammen med naboens fantastiske hund Scherlock Hansen. Rett før jeg reiste hit var jeg i rimelig bra form, og hadde forventninger om brukbar fart på stiene som starter i utkanten av Los Gigantes.

Jeg valgte Camino rejal - over Guama ned til cruz de los Misioneros, tilbake til Los Gigantes. Jeg erfarte snart at bra form på totimersturer med høydeforskjeller på rundt 400 m. sier lite om hvordan en mestrer 4 timersturer med nesten 900 meter stigning. Det ble etterhvert ca. 100 m. mellom hver 1 minuttspause. Jeg var fullstendig gåen i alle muskler i bena og i ryggen. Støl som filleren dagen etter. Onsdag gikk jeg på tur med Øivind. Vi gikk en av mine standardturer om Santiago del Teide og stier på sydøstsiden av barranco Mancha de los Dias, opptil Guama, turiststien og tilbake til Los Gigantes. Ølpause i Santiago del Teide. Totalt ca. 6 timer. Gikk greit for oss begge.

På vei ned fra Guama tok vi igjen to damer hvorav den ene hadde vrikket ankelen. Kvinnen som ikke hadde vrikket ankelen snakket om at hun ville tillkalle redningstjenestens helikopter for å få den skadede til behandling. Vi la for dagen sympati og trøstet før vi fortsatte. I det jeg ankom Poblado Marinero hvor jeg bor, så jeg helikopteraksjonen like ovenfor "Kubben."

Del denne siden